Sport en Spel

Sport en Spel

Artikellen over onze eigen sportieve activiteiten en sporten die onze speciale aandacht verdienen.

Voetbalkaarten

  • Posted by:
wk2010_logoDe organisatie van het wereldkampioenschap voetbal gaat via de supermarkt proberen de overgebleven kaartjes te verkopen. De belangstelling voor de tickets in Zuid-Afrika blijft achter bij de verwachtingen.

In een poging toch volle stadions te krijgen heeft de wereldvoetbalbond FIFA woensdag toestemming gegeven voor deze bijzondere verkoopmethode. De kaarten zijn verkrijgbaar in supermarkten in de negen speelsteden en bij een netwerk van populaire winkels.

De Zuid-Afrikanen hebben geklaagd over de huidige verkoopprocedure via internet, omdat veel mensen geen aansluiting daarop hebben of niet over een creditcard beschikken voor de betaling. Ook kunnen ze te weinig inkomen hebben om al maanden van tevoren een toegangsbewijs te kopen.

Nog even en je krijgt een kaartje gratis bij elke 250 Rand aan boodschappen. Dat is weer eens wat anders dan onze voetbalplaatjes.
Lees meer

Van 0 naar 172 in 1,8 seconden

Iedereen die in een achtbaan gezeten heeft, weet hoe de rit meestal begint: je wordt in een treintje door middel van een ketting of lier omhoog getrokken op een lifthill, waarna de trein op het hoogste punt losgekoppeld wordt en zijn weg op meestal compleet op zwaartekracht voortzet. Het is dan ook schrikken voor sommigen als ze bij een achtbaan komen waarin ze mensen afgeschoten zien worden. In Europa kom je ze dan ook niet zo gek veel tegen: in Nederland gaat het om de Boosterbike in Toverland (Sevenum), de Xpress in Walibi World (Biddinghuizen) en de Formule X in Familiepark Drievliet (Rijswijk ZH).

Daarnaast bevinden zich nog enkele exemplaren in het nabije buitenland, zoals Turbine in Walibi Belgium, Rock ‘n’ Rollercoaster in Disneyland Resort Paris en natuurlijk nog legio andere coasters.

Wil je echter in een recordhouder plaatsnemen, dan zul je toch echt het vliegtuig moeten nemen. Zo kun je in de Verenigde Staten in Cedar Point in de Top Thrill Dragster met een snelheid van 193,1 km/h gelanceerd worden naar een hoogte van 128 meter, terwijl Six Flags Great Adventure met haar Kingda Ka daar nog een schepje boven op doet (206 km/h met een hoogte van 139 meter). Ga je echter puur voor de acceleratie, dan moet je naar het land van de rijzende zon, Japan: in Fuji-Q Highland Park vind je daar Dodonpa, die je in 1,8 seconde van 0 naar 172 km/h lanceert.

Vrijwel alle genoemde achtbanen maken gebruik van verschillende technieken om de achtbaan trein te lanceren: de een wordt aangedreven door een vliegwiel (Turbine), terwijl andere op oliedruk (Top Thrill Dragster, Kingda Ka) of luchtdruk (Dodonpa) ‘weggeschoten’ worden of men maakt gebruik van het principe van polariserende magneten (Rock ‘n’ Rollercoaster). Allemaal hebben ze echter een ding gemeen: een snellere acceleratie dan een ’standaard’ achtbaan.

Bron http://sync.nl/752.

Lees meer

Bert van Marwijk nieuwe trainer Feyenoord

Bert van Marwijk is de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. De 55-jarige trainer tekent een contract dat hem voor twee jaar aan de club verbindt. Feyenoord en Van Marwijk startten twee weken geleden de gesprekken over de functie van hoofdtrainer. Die verliepen van begin af aan positief en mondden uiteindelijk uit in een definitieve overeenstemming. De trainer wordt aanstaande maandag om 13:00 uur officieel gepresenteerd in De Kuip.

Van Marwijk begint op zaterdag 7 juli aan zijn tweede periode als hoofdtrainer van de Rotterdamse club. Tussen 2000 en 2004 stond de Deventenaar al voor de groep. In 2002 won hij met Feyenoord de UEFA Cup. Van Marwijk werd daarmee de langstzittende trainer van Feyenoord ooit.  (© http://www.feyenoord.nl)
Lees meer

Stuttgart kleurt oranje

  • Posted by:
Stuttgart in de ban van oranjeDe supporters van het Nederlands elftal zijn vrijdag in Stuttgart rustig op gang gekomen. Om elf uur was het twee uur na aanvang van het supportersfeest op de Schlossplatz in Stuttgart gezellig druk. Een paar duizend Oranjefans, in afwachting van het WK-duel met Ivoorkust, waren samengekomen op het immense plein in de binnenstad.

Tot half drie worden de Oranjefans vermaakt met een feest waar artiesten optreden en ook de Nederlandse ambassadeur en de burgemeester van Stuttgart hun opwachting zullen maken.

Gedurende de ochtenduren stroomde het plein steeds voller. Zo uitbundig als bij het eerste feest in Leipzig was het rond elven nog niet. Dat heeft ook te maken met het tijdstip van de wedstrijd, het duel met Servië en Montenegro begon om 15 uur, vrijdag speelt Oranje drie uur later.

Lees meer

Nederland - Ivoorkust

  • Posted by:
Kaartje nederland - ivoorkustElke voetballiefhebber is liever bij de wedstrijd aanwezig dan dat het op tv gevolgd wordt. Helaas is dit voor weinigen mogelijk. Afgelopen vrijdag was ik een van die gelukkigen. Samen met 30.000 oranje fans zat ik tussen de fans van Ivoorkust op de tribune van het Gottlieb-Daimler-Stadion in Stuttgart. De dag begon met een colonne van Nederlanders door Duitsland, een oranje gekleurd Stuttgart en een oranje stadion. Kijk hier voor de foto's en hier voor een panorama foto van het stadion.
Lees meer

Avondvierdaagse

  • Posted by:
Maandag 6 juni was het zover. Al weken hebben Hannah en Sam uitgekeken naar het begin van de avondvierdaage. Het vooruitzicht dat ze aan de finish een medaille zouden krijgen deed wonderen. Op de laatste avond en al in het bezit van hun eeste medaille draaiden ze trots de Zijde op waar ze trots en omhangen met snoep, chips en chocolade in de armen van opa en oma liepen. Klik  hier voor de foto´s.


Lees meer

Runners High

  • Posted by:
Runners High

Rondje lopen in het park. Lekker ontspannen. Rustig draven over het strand. Pittige heuveltraining in de duinen. Even lekker prikken. Kwaliteitstrainingen. Lange duurlopen. Endorfine! Runner’s high! De hele wereld aankunnen. Twee keer per week joggen. De eerste vijf kilometerwedstrijd. Drie keer per week lopen. Een tien kilometer prestatieloop. Kan dat niet sneller? Een halve marathon? Vier keer per week trainen. Waarom geen marathon? De ultieme kick. Het verleggen van de grens. Dat onrustige en schuldige gevoel, als eens een training moet worden overgeslagen.

Geen zin hebben, maar toch die kilometers maken. ’s-Nachts in bed nog steeds aan het lopen zijn. De omgeving weet al niet meer beter: dat is een hardloper. Die presteert wat zij niet kunnen. Wat een doorzettingsvermogen. Wat een discipline. Maar ongemerkt is de grens gepasseerd. Ontspanning is allang werken geworden. Vermoeidheid wordt bestreden met meer trainen. Blessures zijn een teken van zwakte. Maar wij weten, dat overkomt ons niet. Toch…?

Lees meer

55:19

55:19

Zaterdag 15 januari was het zover. 12 weken heb ik met een startersgroep getrained om de flora run te lopen. Bij aanvang van de looptraining heb ik gekozen voor de 10 kilometer. Als streeftijd heb ik 56:00 opgegeven.

Met startnummer 339 en het Mars logo op mijn buik heb ik een klein uur lopen zwoegen. Nog nooit had ik zo lang aan een stuk gerend. Laat staan dat ik het ooit 10 kilometer heb volgehouden.

De complete uitslag is hier terug te vinden.

Lees meer

Trots

  • Posted by:

Certificaat 

Op 12 oktober ben ik begonnen met hardlopen bij een beginnersgroep in Boskoop. Af en toe gehinderd door een (kleine) blessure heb ik in 3 maanden tijd toch een flinke progressie gemaakt. Op de 12 minuten loop ik nu 2300 meter, terwijl ik bij de nulmeting op 1900 meter ben blijven steken.

Lees meer