Op zoek naar..

opa

Dat de familienaam Groennou niet veel vookomt heb ik in bijna 35 jaar wel geleerd. Toch ben ik benieuwd naar de oorsprong van deze familienaam en waar deze familie zich momenteel bevindt.

Internet is een ideaal medium om te beginnen met zoeken, en daar heb ik ook al het een en ander kunnen achterhalen. Maar ik wil proberen om een beter en completer beeld van de familie te krijgen.

Voor een ieder die meer informatie heeft wil ik vragen of jullie een bijdrage willen leveren in de vorm van een reactie op dit bericht.

Ondertsaand alvast een aantal opmerkelijke zaken die ik via het net heb kunenn achterhalen. Als ik de beschikking krijg over meer gegevens zal ik dit artikel bijwerken.

  • In een document op de site van het Multaluli Translation instituut staat het volgende : ....Vlak voor de Tweede Wereldoorlog had Spohr plannen om een blomlezing van Multatuli's werk uit te geven. Daarover correspondeerde hij in 1938 met de heer Groennou, de secretaris van het Multatuli Museum...
  • Op de website van het Nationaal Monument Kamp Vught staat het overlijden van Elisabeth Vreeken-Groennou vermeld (22.07.1896 - 27.09.1943).

Vanuit de Dominicaanse republiek heb ik de volgende 2 foto's gekregen van mijn opa en oma. 

Opa Groennou  
 
 Robbert Jan bedankt voor deze 2 foto's.
 

 

Facebook Twitter Google+