Purple Rain Remastered

Purple Rain Remastered

Purple Rain, misschien wel een van de meest geliefde en iconische albums van Prince aller tijden krijgt eindelijk een welverdiende deluxe editie. Speciaal voor deze deluxe-expanded set is het originele album volledig remastered in Paisley Park onder supervisie van Prince zelf. Je kan dus opnieuw genieten van onsterfelijke hits als Let’s Go Crazy, When Doves Cry en Purple Rain in uitzonderlijke kwaliteit. Daarnaast is er een tweede disc 'From The Vault & Previously Unreleased' aanwezig met 11 tracks uit de befaamde kluis van Prince. 

6 Van deze bovengenoemde 11 tracks zijn nog nooit eerder uitgebracht: waaronder de 1983 soloversie van Possessed; Electric Intercourse, waar het bestaan van onbekend was tot het openen van de kluis in Paisley Park; Father Song, waarvan slechts een klein stuk te beluisteren was in de film; We Can Fuck in een nog nooit eerder verschenen versie van maar liefst 10 minuten; een volledig afgemixte versie van Katrina’s Paper Dolls. Tot slot "Destiny/Roadhouse Garden". Deze laatste tracks vinden hun oorsprong tijdens een verjaardags optreden op 7 juni 1984 in First Avenue ter gelegenheid van zijn 26ste verjaardag. Dit was slechts enkele weken voor de release van Purple Rain.

Enkel op deze Deluxe – Expanded Edition krijgen fans nu ook toegang tot een derde disc met daarop de single edits van het album zowel als de DVD ‘Prince and the Revolution – Live At Carrier Dome’ opgenomen in Syracuse, New York (1985).

Facebook Twitter Google+
Laatst aangepast opwoensdag, 09 augustus 2017 12:37
(0 stemmen)