Op zoek naar

Op zoek naar

Nieuwe foto's

  • Posted by:

Eind augustus heb ik van Maja de Groot een aantal foto's plus aanvullende informatie gekregen : 

Johan met Maja op schoot
Lees meer

Foto's verjaardag Clara

Lees meer

Oude foto's

  • Posted by:
Sinds kort ben ik in het bezit van 2 albums met foto's van 1925 tot ongeveer 1950. Annie en Marja hebben bij een aantal foto's op de achterkant geschreven wie er op de foto's staan. Ik zal de komende weken beetje voor beetje deze foto's scannen en plaatsen op de site.

Klik hier voor de foto's en kom af en toe terug om de nieuwe foto's te bekijken. Wanneer je zelf nog leuke foto's van vroeger of nu hebt kan je ze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Lees meer

Craig Groennou

  • Posted by:

Of het echt familie is weet ik niet want ik heb nog geen antwoord gekregen op mijn mail (verstuurd op 14 september). Maar na de informatie van Hans over Franciscus Hendricus ( Frans ) Groennou die in 1912 verhuisd is naar Australie is het wel zeer waarschijnlijk. Op de volgende bladzijde de gegevens van Craig die ik op de website van Queensland Institute of Medical Research heb gevonden.  Later meer...

Lees meer

Frans Groennou

  • Posted by:
Vandaag heb ik van Hans Groennou een foto van Franciscus Hendricus ( Frans ) Groennou met echtgenote ontvangen. Frans is geboren op 14 februari 1889. Het is onbekend wanneer hij is overleden. 

Op 27 Januari 1912 is Frans naar Antwerpen gegaan waar hij per boot is vertrokken naar Australie. Daar heeft hij gewerkt in een hotel of restaurant en leerde daar een vrouw kennen,waar hij uiteindelijk mee is getrouwd. Op de foto (gemaakt rond 1949) zie je Frans en zijn vrouw voor het graf van hun zoon in Londen. Hun zoon is in de oorlog als piloot omgekomen.
Lees meer

Nieuwe foto's

Van tante Ellie heb ik twee foto's gekregen. Het zijn de opa en oma van mijn vader. Klik op de foto voor een grote uitvoering.

Lees meer

Soldaat Groennou

  • Posted by:
Op de site Stelling Amsterdam (nieuwsbrief 193) kwam ik een verhaal tegen over soldaat Hendrik Hermanus Groennou. Gelukkig klopt zijn conclussie dat de naam via de mannelijke lijn inmiddels is uitgestorven niet. Ik ga hem benaderen of ik een kopie van het boekje kan krijgen. En wie weet wie de vrouw is waar over wordt gesproken.

Afgelopen zondagochtend werd er een militaira beurs in Huizen gehouden - boeken, uniformen, petten, vlaggen, wapens, baretemblemen (o.a. Opzichter der Fortificatien) enzovoort van onder andere Duitse, Nederlands, Russische en Franse origine.

Ik was er nooit geweest maar een bezoek werd me aanbevolen. Er waren zelfs enkele bekende personen waarvan een me wees op een soldatenboekje dat ik heb aangeschaft.

Het zakboekje is van Soldaat Hendrik Hermanus Groennou uit Amsterdam, geboren 1885.
Lees meer