Muziek

Muziek

Aura Dione - Columbine

  • Posted by:

i will love you monday 365 frontAura Dione heeft begin 2008 al haar debuutalbum ‘Columbine’ uitgebracht. Het succes van het album en de singles bleef niet beperkt tot de landsgrenzen, want een kleine twee jaar later staat de single ‘I Will Love You Monday’ op 1 in Duitsland en op 2 in zowel Oostenrijk als Zwitserland. Inmiddels is die single ook in Nederland een bescheiden radiohitje geweest. Het popliedje blijkt echter niet typerend voor de rest van het album, dat geënt is op country pop en meidenrock. Dione is het Deense antwoord op de Noorse zangeres Maria Mena, al grenst Dione’s stem meer aan die van kd Lang.

Lees verder voor de video van dit liedje. Pas op want het blijft de hele dag in je hoofd hangen! 

Lees meer

Mamas Gun - Routes to Riches

  • Posted by:
Mamas GunDeze Britse funkpopband heeft zich vernoemd naar een album van Erykah Badu. De voorman is Andy Platts, zanger met een mooie falset en een opmerkelijk leven – zijn vader was Interpol-agent. Routes to Riches doet denken aan Maroon 5 en Jamiroquai. De single You are the Music is al snel opgepikt door 3FM. Een opgewekt dansen-in-het-gras-liedje als Miracle doet het verlangen naar de zomer groeien.
Lees meer

A Curious Thing

  • Posted by:
A Curious ThingDe fantastische nieuwe single 'Don't Tell Me That It's Over' van Amy Macdonald schepte de laatste weken overal hoge verwachtingen voor de opvolger van haar zeer succesvolle debuut.

Na het verbluffende succes van 'This Is The Life' van drie jaar geleden, is er dan nu eindelijk dat nieuwe album met de titel 'A Curious Thing'.

Een album dat zonder enige twijfel alle verwachtingen overtreft. Amy Macdonald heeft hiermee exact die opvolger afgeleverd die haar status als internationale ster zal bevestigen. Vanaf 5 maart onder andere te koop in de iTunes store.
Lees meer

Beth Rowley - Little dreamer

Engeland lijkt momenteel wel te grossieren in blanke zangeresjes die zich bekwamen op het gebied van ‘60’s soul of blues. Maar in tegenstelling tot Adele en Duffy, die vers van school gelijk de hitparades indoken, heeft Beth al een zekere staat van dienst. Ze is al enkele jaren actief in de muziekscene van Bristol, studeerde bij zangeres Carleen Anderson, en zong als schoolmeisje al in de achtergrondkoortjes bij Ronan Keating en Enrique Iglesias. Haar debuutalbum gaat van gospel, blues en jazz tot pop. In de popliedjes is ze niet opvallend sterk, maar in de meer roots getinte nummers des te meer. Beth excelleert vooral in de van gospel doordrenkte nummers, zoals One Cloud en Almost Persuaded. Misschien komt het doordat ze de dochter is van een missionarissenechtpaar, maar in deze nummers weet ze haar hart en ziel te leggen. Dit zijn kippenvelmomenten waarop Beth Rowley ver boven haar generatiegenoten uitstijgt. Een enigszins onevenwichtig debuut, maar de uitschieters maken een aanschaf meer dan waard.

Bron www.platomania.nl (Jos van den Berg)
Lees meer

Duffy - Rockferry

  • Posted by:

In de slipstream van de immens populaire Amy Winehouse ontwikkelen zich een aantal zangeressen met een soortgelijke sound. Adele en Shelby Lynne presenteerden zich onlangs niet onverdienstelijk. Nu is het de beurt aan Duffy.

Titelnummer Rockferry is meteen een ijzersterke opener waarin de jonge zangeres vocaal excelleert. In de bluesy wals Syrup & Honey doet ze heerlijk zeurderig haar beklag en ook tijdens Serious grijpt ze de aandacht van de luisteraar met haar uithalen.

Duffy toont zich een fantastische vocaliste die haar zielenpijn op krachtige wijze weet te bezingen.

Lees meer

Rose - Livin' it

  • Posted by:

Rose is tot dusver vooral bekend als gastzangeres van hiphoppers Kraak & Smaak, maar met haar tweede solo-cd Livin� It bewijst ze dat ze ook in haar uppie haar mannetje staat. Het grotendeels in haar woonkamer opgenomen Livin� It is een ijzersterke soulplaat die geen moment onder doet voor die van de Britse en Amerikaanse concurrentie.

Livin' it is een soulplaat met een stevige funk en bluesinjectie. Hoorbaar ge�nspireerd door zowel grootheden als Aretha Franklin en Billie Holiday als door neo-soul smaakmakers als Erykah Badu, Jill Scot en Joss Stone , maar ook altijd voorzien van een herkenbaar eigen geluid. De bij elkaar getrommelde muzikanten slagen er in om een heerlijk authentiek soulgeluid neer te zetten; een geluid dat perfect past bij de zwoele en krachtige stem van Rose.

Als een Amerikaanse of Britse zangeres met een plaat als Livin� It op de proppen zou komen, zou de internationale muziekpers superlatieven te kort komen. In Nederland zijn we helaas wat bescheidener, maar ik raak voorlopig niet uitgepraat over deze imponerende soulplaat.

Nummers als "When Love Calls" klinken als Erykah Badu, het nummer "Figure U Out" komt weer in de buurt van Joss Stone. De plaat is de perfecte soundtrack voor een mooie zomerdag en wanneer het druilerig is gaat de zon vanzelf schijnen.

Lees meer

Juan Luis Gerra - Medicine For My Soul

  • Posted by:
 Deze week is de nieuwe cd van de populaire Dominicaanse zanger Juan Luis Guerra in de winkels verschenen! Een zeer belovende cd, want het is voor 't eerst dat Juan Luis Guerra ook Engelstalige liedjes uitbrengt.

"Engels opent veel deuren voor ons en ik wil dat salsa en merengue net zo populair worden in de Verenigde Staten en Azië als dat het in Latijns-Amerika is", zegt Luis Guerra in een interview met Dominican Today. Het titelnummer La llave de mi corazon (De sleutel van mijn hart) is al eerder als single verschenen.

Het album is een unieke mix van merengue, mambo, blues, rock en hip-hop.

Lees verder om de prachtige vintage clip (die perfect bij het nummer past) te bekijken.

{jos_fb_discuss:23}
Lees meer

Paolo Nutini - These Streets

  • Posted by:
 Paolo Nutini is de 20-jarige singer-songwriter uit Paisley, Schotland. Het album 'These streets' is als een autobiografische reis. Het repertoire getuigt van Nutini's schrijftalent van elegante, melodische songs. Paolo (vader van Italiaanse origine, moeder Schots) werd al vroeg door zijn grootvader ingewijd in de geheimen van de Schotse folksongs. Op zijn 16e verliet hij de schoolbanken en kwam in Londen terecht waar hij geregeld in clubs optrad. Zijn soulrijke stem en provocerende songs trokken de aandacht en met 18 jaar tekende hij een contract met Atlantic Records. Niet lang daarna stond hij in een Liverpoolse opnamestudio voor het maken van zijn debuutalbum met de welbekende producer Ken Nelson (van o.a. Coldplay). 'Last Request', de eerste single van Paolo's debuutalbum 'These streets', werd door alle radiostations enthousiast ontvangen en belandde op de 5de plaats van de Engelse hitparade.

Lees verder voor de live uitvoering van New Shoes.

{jos_fb_discuss:23}
Lees meer

Emma Bunton - Life in Mono

  • Posted by:
Cover CDEindelijk dan een nieuwe cd van Emma Bunton. Twee jaar na 'Free Me' heeft ze een nieuwe cd gemaakt: "Life in Mono'. Net als op 'Free Me' staan er ook op deze cd nummers met een echte sixties feel. Life in mono, de titel song is een zeer geslaagd cover van de band Mono. Veel bekendere covers zijn de 'bonus tracks', waaronder de Children in Need single "Downtown'.

Haar eigen nummers doen ook zeker niet onder, en zijn allemaal met een orkerst opgenomen. Enkele uitschieters: He loves me not, Take me to another town, Undressing you, I'm not crying over yesterdays en All that you'll be. Een mooie cd!

Lees verder voor de video clip van life in mono

{jos_fb_discuss:23}
Lees meer

John Legend - Lifted

  • Posted by:
Zijn artiestennaam is "Legend". Hoe verwaand kan je zijn als je jezelf die naam geeft? In het geval van John Legend malen we er niet om want de man heeft duidelijk talent in huis. Om van een legende te spreken is het natuurlijk nog veel te vroeg. Maar als hij dit niveau aanhoudt, kan het er over een paar jaar misschien wel inzitten. Een tijd geleden leerden we John Legend kennen via "Used to love you", een dijk van een single. Het begin alleen al, met die "holla, holla, holla" op een vette basslijn, waarna de drummachine losbarst en Legend, de handen losjes over de piano, begint te croonen.
Lees meer