The Camel Club

De vakantie is het uitgelezen moment voor boeken. Het laatste boek wat ik gelezen heb is van David Baldacci en heet de zamenwering.

In het Witte Huis bereiden de president en zijn naaste adviseur zich voor op de komende verkiezingen. Wat zij niet weten, is dat zij scherp in de gaten worden gehouden door een man die zichzelf Oliver Stone noemt. Stone wantrouwt al jarenlang de Amerikaanse regering en is ervan overtuigd dat allerlei zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, in de doofpot worden gestopt. Hij ziet het als zijn missie om de waarheid boven tafel te krijgen.

Stone staat niet alleen in zijn achterdocht. Samen met enkele vrienden bespreekt hij regelmatig hoe het Amerikaanse volk op de hoogte kan worden gebracht van de leugens die de politici en de geheime diensten verspreiden. De waarheid is echter dat de samenzweringen die zij zien, alleen in hun verbeelding bestaan. Hun theorieën zijn vergezocht en het bewijs is flinterdun.

Maar dan zijn de mannen op een dag bij toeval getuige van de moord op een medewerker van de Secret Service. Omdat zij weten dat niemand hen zal geloven, besluitcn Stone en zijn vrienden de zaak zelf uit te zoeken. Het spoor leidt rechtstreeks naar het Witte Huis en een complot dat de wereldpolitiek op zijn grondvesten zal doen schudden.

Auteur
David Baldacci (1960) werd geboren in Virginia. Na zijn studies politieke wetenschappen en rechten werkte hij negen jaar lang als advocaat in Washington D.C. In 1996 brak hij internationaal door met de bestseller Het recht van de macht, die later verfilmd werd door Clint Eastwood. David Baldacci schreef acht thrillers, twee romans en zeven screenplays. Zijn werk is in 35 talen vertaald en wordt in tachtig landen uitgegeven. Wereldwijd zijn er 34 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.
Facebook Twitter Google+
Laatst aangepast opdinsdag, 09 juli 2013 09:35
(0 stemmen)