Gadgets

Gadgets

Lexus Hoverboard

  • Posted by:
Lexus Hoverboard

Lexus heeft middels een videofilmpje een echt werkend 'hoverboard', oftewel een skateboard dat boven de grond zweeft, aangekondigd. De timing hiervoor is perfect; het is immers 2015, het jaar waarin Marty McFly terecht komt als hij naar de toekomst reist in Back to the Future II. Marty beweegt zich in die toekomstvisie voort op een tot nu toe niet bestaand hoverboard. Als we Lexus mogen geloven, is de hoverboard echter eindelijk realiteit!

Helaas klinkt het uiteraard allemaal iets mooier dan het is. De hoverboard van Lexus maakt gebruik van door vloeibare stikstof gekoelde supergeleiders en magneten om ongeveer 2,5 cm boven de grond te zweven. Dat betekent dus dat het alleen werkt boven een metalen ondergrond. Een soortgelijk project stond onlangs ook al op crowdfundingsite Kickstarter onder de naam Hendo Hoverboard.

Maar toch, het ís een echt werkend hoverboard, ook al moet echt bewijs daarvoor nog geleverd worden. In het korte filmpje dat Lexus nu naar buiten heeft gebracht, is niet te zien dat iemand er echt op staat. Lexus stelt echter dat zijn hoverboard, waaraan 18 maanden gewerkt zou zijn, momenteel nog getest wordt en dat meer videofilmpjes nog zullen volgen.

Lees meer

Apple Watch

  • Posted by:
Apple Watch

It's sometimes easy to think of Apple as a miracle worker – the brand with a Midas touch. There's nothing the company can't turn to gold. But with the Apple Watch – its first foray into wearables, two years after Pebble smashed the market wide open – Apple faces its toughest challenge yet.

Apple has the opportunity to define the smartwatch – something that Android Wear, Pebble and Samsung have largely failed to do. But it's faced with the same shortcomings of screen size, battery life and user experience as everyone else – so can it work another miracle?

Read the complete article >>

Lees meer

Eames Lounche Chair | onze nieuwe stoel

  • Posted by:
Eames Lounche Chair | onze nieuwe stoel

De Eames Lounge 670 of Eames Lounge Chair is een ontwerp uit 1956. Charles Eames is met deze stoel, ontworpen samen met zijn echtgenote Ray Kaiser, wereldberoemd geworden. De door Herman Miller inc. geproduceerde Lounge Chair groeide uit tot statussymbool.

Deze moderne interpretatie van de fauteuil werd gemaakt van gebogen palissander multiplex, het onderstel is van aluminium. De zitting is bekleed met zwart aniline lederen kussens gevuld met schuimrubber. Er is een bijpassende voetenbank, de Ottoman 671. De Eames Lounge 670 heeft een verstelbare rugleuning, de afmetingen van de stoel zijn 84 × 85-91 × 84 cm. In plaats van palissander kan hij ook worden uitgevoerd in kersen- of walnootfineer. In Nederland wordt de Eames Lounge geleverd door Vitra.

De Eames Lounge Chair is ontstaan uit de experimenten die het getalenteerde echtpaar Eames tijdens en na de oorlog deed met het driedimensionaal modelleren van multiplex. In 1940 ontwierp Charles Eames al samen met architect Eero Saarinen een multiplex stoel. Dit Design for an armchair won een van de tien eerste prijzen in de ontwerpprijsvraag van het MoMA: Organic design Design in Home Furnishings. De technische kennis die tijdens de oorlog werd opgedaan bij het vervaardigen van beenspalken werd door hen vertaald naar nog geavanceerdere meubelontwerpen van dit materiaal.

Ondanks de onorthodoxe combinatie van multiplex, aluminium en leer, is de stoel uitgegroeid tot het boegbeeld van luxe en comfort en behoort tot de belangrijkste meubelontwerpen van de twintigste eeuw. Niet alleen nieuw, maar ook tweedehands is de stoel veelgevraagd.

Ter ere van het vijftigjarig bestaan een boek uitgekomen, The Eames Lounge Chair. Het boek is geheel gewijd aan één stoel. Het is de eerste grondige casestudy van een Amerikaanse designklassieker uit de vorige eeuw. Een team van designexperts heeft zich over het vooruitstrevende ontwerp gebogen. De culturele, historische en sociale context van de Lounge Chair worden onder de loep genomen, de invloed op de meubelgeschiedenis, maar ook de productie wordt beschreven.

Lees meer

muziek uit de cloud | stap 2 | iTunes Match

  • Posted by:
iPhone_matchEnkele uren later is stap 1 Informatie over uw iTunes-bibliotheek verzamelen succesvol afgerond. Stap 2 loopt nu. De iPhone is al gereed voor gebruik.

De teller staat nu op 12.987 van de 14.786. De derde stap zal de meest tijdrovende zijn. Dan gaat het om het uploaden van al deze nummers. Ben beniewd hoe lang dat gaat duren. 
Lees meer

iTunes match | stap 1

  • Posted by:
match
Tunes Match is een cloud-gebaseerde muziek service van Apple. iTunes Match slaat je muziek op in iCloud en stelt je in staat deze af te spelen vanaf Apple-apparaten zoals de iPhone, iPad, Apple TV of computers met iTunes.

De eerste stap is het activeren van iTunes match. Dit kost € 24,95 per jaar. Hiervoor mag je 25.000 nummers opslaan en kan je deze van 10 verschillende devices afspelen. Ik denk dat T-Mobile niet zo blij is met deze dienst.  Er lopen nog een hoop mensen rond die een onbeperkt internet abbonememt hebben bij hun iPhone. Pas alleen wel op als je in het buitenland bent. Dit wordt zo een handige feature dat je snel vergeet dat je gehele muziek bibliotheek in de cloud staat.
Momenteel wordt mijn bibliotheek gecontroleerd. Als ik alle berichten moet geloven kan dit wel even duren. Het gaat bij mij om ruim 10.000 nummers met een omvang van 127 gig.

Begin volgende week kan ik mijn eerste ervaringen delen (hoop ik). Dan gaat het om muziek uit de cloud | stap 2
Lees meer

iPad 3 in februari

  • Posted by:

iPad3Volgens een gerucht uit Azië is Apple zou van plan zijn om de derde generatie iPad aan te kondigen op 24 februari, de verjaardag van Apple-medeoprichter Steve Jobs. Het is onduidelijk of het een wilde gok is, of dat er werkelijk aanwijzingen aan ten grondslag liggen.

Het gaat namelijk om een via-via-verhaal, dat Focus Taiwan heeft opgepikt van Economic Daily News, die het weer hebben gehoord van bronnen in de iPad-toeleveringsketen in Taiwan. Componentmakers moeten de komende weken stevig blijven doorwerken, ook tijdens feestdagen, om aan Apple’s gewenste deadline te kunnen voldoen. Bij de lancering zouden er 4 miljoen stuks op voorraad moeten zijn.

Medewerkers van Foxconn zouden slechts vijf dagen vrij kunnen krijgen. Bij Catcher Technology, waar behuizingen voor Apple worden gemaakt, moet overgewerkt worden. Hetzelfde geldt voor medewerkers van Simplo Technology (batterijen), Amer International Group (connectors) en Genius Electronic Optical (optische lenzen). Alle leveranciers zouden op scherp staan om de operatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Vreemd gerucht of niet, het maakt wel weer duidelijk dat de fase van wilde geruchten (zie: de 5 fases van Apple-geruchten) is aangebroken. De website Stupid Apple Rumors, gespecialiseerd in het ontzenuwen van rare Apple-geruchten en een aanrader als je van debunking houdt, vond het de moeite waard om ook even te noemen, voorzien van een DOA-logo (‘Dead On Arrival’).

Lees meer

iPhone 4

  • Posted by:
De nieuwe iPhoneEen prototype van een nieuw model van de iPhone zou zijn uitgelekt. Gadgetblog Gizmodo zegt te beschikken over een exemplaar dat is gevonden in een bar in Redwood City niet ver van Apples hoofdkwartier in Cupertino.

Lees hier het volledige artikel.
Lees meer

Apple navigatie

  • Posted by:
Apple komt in 2009 met een eigen navigatiesysteem en geluidsinstallatie voor in de auto. Door een exclusieve overeenkomst verschijnt deze apparatuur het eerst in de modellen van Mercedes-Benz.
 
Volgens het Duitse magazine Focus herbergt Apples creatie navigatie, communicatie en entertainment. Het is nog onduidelijk of Apple voor het navigatiegedeelte samenwerkt met Google. Volgens sommige bronnen gaat Apple namelijk het populaire Google Maps gebruiken.
Mercedes-Benz heeft een exclusieve overeenkomst met Apple gesloten, die inhoudt dat de modellen uit Stuttgart de eerste zes maanden na de introductie van het systeem de enige auto’s zijn waarop de nieuwe technologie leverbaar is. Na dat eerste halfjaar komt de Apple-apparatuur ook voor andere auto’s beschikbaar.
Lees meer

iPhone

  • Posted by:

Klik hier voor een vergrotingDe iPhone combineert drie producten waar we vandaag de dag niet meer buiten kunnen:

* een revolutionaire mobiele telefoon (met 2 megapixel telefoon)
* een breedbeeld iPod met scherm bediening
* een baanbrekend Internet communicatie device waarmee je mail kan lezen, surfen over het net  en nog veel meer

De iPhone introduceert ook een geheel nieuwe user interface welke gebaseerd is op een groot multi-touch scherm en innovatieve besturingssoftware. Dit stelt je in staat om alles met alleen maar je vingers te bedienen. En dat alles verpakt in een design zoals we alleen maar van Apple mogen verwachten. Voor meer informatie kijk hier op de site van Apple.

Informatie over prijzen en beschikbaarheid zijn momenteel nog niet aanwezig.

Lees meer

"le Chair 2"

  • Posted by:
Five cushions, free of fastenings, are held within a chrome-plated or colored steel-tube cage, constituting the piece's main means of support. The geometric structural pattern is modulated after the golden section, the resulting scansion reminding us of the play of empty and occupied spaces to be found in Le Corbusier's earliest style. LC2 Petit Armchair with polished chrome steel frame is available in black, dark brown, or tan leather.

Deze stoel is als orgineel bij de betere design winkel te koop. Maar je kan ook eens kijken op de site van ReeForm of de site van famous furniture.
Lees meer