Dag 13 | Osmotherly to Kirkby in Cleveland

Dag 13 | Osmotherly to Kirkby in Cleveland

Ik zal mijn eerste, en misschien ook wel enige, blog beginnen met het vermelden van het feit dat ik ben wat men in de moderne literatuur een " unreliable narrator" noemt. AKA een onbetrouwbare verteller die onbetrouwbaar is omdat hij/zij ervaringen/meningen/ dwang van eerder en/of buitenaf heeft. Ik zal niet zeggen welke van deze redenen mij een ‘unreliable narrator’ maakt. Ook zal ik geen subtiele hints laten vallen dat ik een puber ben met twee ouders die hopeloos zijn en mij graag weer in het gareel willen hebben. Dat zal ik niet doen. ( psst, het niet laten vallen van subtiele hints, betekent niet dat ik geen hulp nodig heb)

Uhhum, oh ja, een blog. 

Dan begint nu de moeilijke taak genaamd: het schrijven van een blog. Want ja, tegengesteld aan wat altijd gedacht wordt door de plebs, het is moeilijk. Want je moet tegelijkertijd informatief, vermakelijk, serieus en licht zijn. Wat een taak mensen, wat een taak. Ik denk njet dat ik het aan kam, te veel stress. 

Ik zou natuurlijk kunnen beginnen met vertellen dat we een geweldig ontbijt hadden. Want dat hebben we altijd, niettemin omdat de Engelsen erg goed kunnen frituren. 

Dit doe ik niet aangezien het saai is, wel informatief, een beetje verkeerde humor en absoluut niet licht,. Alhoewel, dat kan iedereen die gefrituurde aardappelen op een lege maag heeft gehad je vertellen. 

Ik zou je ook in kunnen lichten over hoe leuk gezellig het was toen de man van de koffers er al bleek te zijn toen ik nog vrolijk mijn tanden aan het poetsen was. Ook zou ik kunnen zeggen dat het een fractie van een seconde later een heel stuk minder gezellig werd ( behalve als een zenuwachtige, schreeuwende en zichzelf tien keer herhalende ( Han, ruim je koffer in, nu. Han, ruim je koffer in, nu.) tweeënveertig jarig vrouw je ding is, dan was het het beste moment van je leven.) en dat ik heel misschien m'n tanden niet gepoetst heb, maar dat is een geheim tussen mij en de interwebz. 

Dit was, door de onsmakelijke natuur van de uitgebreide beschrijving van de ongepoetste tanden, een onsmakelijkheid die zelfs door mijn fantastische humor niet verhuld kon worden, ongeschikt om een onderdeel van mijn blog te worden. Jammer, aangezien ik al heel veel woorden had verzameld die de stem van mijn moeder op haar hoogtepunt hadden kunnen beschrijven. 

Het deel van de dag wat daarop volgde had in mijn blog terecht kunnen komen: Het was serieus, het was licht, het was vermakelijk ( dankzij mij, ik ben de enige in dit gezin die wéét dat ze grappig is, de rest de denkt het te weten maar heeft het fout). De reden dat het er toch niet in gekomen is, is omdat er een licht gebrek was aan nuttige informatie. Als ik namelijk iets informatiefs had willen schrijven zou het zo gegaan zijn: "Het gras in Engeland is, vergrassend genoeg, twee weken na onze aankomst, nog precies hetzelfde groen als dat in Nederland. De stenen zitten qua kleur nog steeds ergens tussen grijs en bruin in, gelukkig verandert dit per steen anders was ik waarschijnlijk al neergevallen door de continue blootstelling aan de gevaarlijkste straling die er is: saaiheid.” 

Ik zou mijn beschrijving van de natuur uit hebben gebreid met een stukje over de aarde, de lucht ( zuurstof is niet echt anders dan in Nederland. Er is een hogere concentratie methaan, maar dat komt waarschijnlijk meer door papa en Sam dan de overvloedige hoeveelheid koeien waar mam zo van lijkt te genieten.) en natuurljk de kleurrijke karakters die wij op onze avontuurlijke reis tegenkomen, maar ik zou een wilde gok kunnen nemen en zeggen dat daar al uitgebreid op ingegaan is door de andere, actievere, bloggers onder ons. 

Je ziet wel waarom dit niet in mijn blog zit.

Omdat ik dan nog steeds niks heb, terwijl de dag al best wel ver is. Aangezien we om half vijf pas klaar zijn met het wandelen op het moordend slome tempo van 2.9 km/h, zal ik als beginnende blogger licht in paniek raken.

Ik zou dan een diepe zucht kunnen nemen en denken dat ik iets, heel informatiefs, zou kunnen vertellen over het huis waar wij verblijven (compleet met uitgebreide beschrijving van het klimopstelsel en de zwarte bomen), de eigenaar van dit huis (een man die er van overtuigt lijkt te zijn dat hij vroeger een indiaan was, en iets wat op een mix van een schoenveter en een touwtje lijkt om zijn hoofd en lang-achtige haar heeft gebonden), de pub (druk, donker, dan licht, een ober die op Rick Ashley lijkt, en een vader die Malibu met ijs drinkt, na een glas bier en een halve fles wijn, maar geen alcoholist is). Dit doe ik niet, want ik houd niet van roddelen. 

Nog steeds niks dus.

Op dit moment, het moment waar het rond half tien is en de beginnende blogger nog steeds niet echt iets heeft om over te schrijven, zet ik mijn koptelefoon op en beschrijf ik onze dag in niet meer dan vijf regels, aangezien je niet veel meer nodig hebt voor een goed blog.:

We stonden op, Hannah bleef in bed liggen. (HAHA, zelfspot is ook humor)

We gingen wandelen. (HAHA, droge humor is in de mode)

We kwamen moe en afgetakeld aan bij onze bed en breakfast. (HAHA, ik lach anderen uit om hun moeheid)

We gingen slapen. (Geen HAHA, want een einde moet rustig zijn).

En daar is het dan, mijn blog, geniet er niet te veel van. Ik heb namelijk gehoord dat een van de bijwerkingen van genieten blijdschap is, en blijdschap is een onnodige emotie in deze wereld van pijn en lijden. 

Gegroet,

Hannah 

(P.S. er zijn geen koeien verwond voor ons blog. We zorgen er voor dat we er ver uit de buurt van blijven, soms zo ver dat we langs een snelweg lopen. Conclusie: in onze zoektocht naar het zo min mogelijk verwonden van koeien riskeren we ons leven, om vervolgens diezelfde avond koe te eten. 

The irony, the irony…)

 

Afstand 21,4 kilometer
Vertrek 09:21
Aankomst 16:37
Meters gestegen 631
Meters gedaald 666
Verblijf Dromonby Bridge B&B
Leuke link Onderweg komen we een wandelgroep van gepensioneerde mannen tegen.
Zij zetten elke wandeling voorzien van foto's op hun blog Yorkshire Ramblings.
Als het goed is staat er binnenkort ook een foto met ons op hun site :-)
 • IMG_2279
 • IMG_2280
 • IMG_2281
 • IMG_2282
 • IMG_2283
 • IMG_2284
 • IMG_2286
 • IMG_2288
 • IMG_2289
 • IMG_2290
 • IMG_2291
 • IMG_2292
 • IMG_2294
 • IMG_2317
 • IMG_2319
 • IMG_2320
 • IMG_2321
 • IMG_2322
 • IMG_2323
 • IMG_2325
 • IMG_2326
 • IMG_2331
 • IMG_2332
 • IMG_2333
  

Kijk op http://rblr.co/DMXy voor meer details

Facebook Twitter Google+
Laatst aangepast opvrijdag, 24 juli 2015 21:32
(0 stemmen)