Blog

Blog

Dit is de plek waar we allemaal leuke feitjes verzamelen over de Coast to Coast wandeling

Schoenen zijn er klaar voor!

Mijn Meindl Perfect schoenen zijn voorzien van nieuwe zolen. Nu heb ik perfect ingelopen schoenen. Nog even een beetje de hak afslijten en dan kan ik ertegen aan.

Deze schoen is een C schoen, traditioneel vervaardigd met dubbel gestikte naden. De schoenen zijn met de hand gemaakt en onderscheiden zich met hun bijzonder hoge kwaliteit en uitzonderlijk lange levensduur. De schoenen zijn vervaardigd uit kwaliteitsleer, de binnenzool is gemaakt van plantaardig gelooid leer en de schoenen hebben een zachte tussenzool.

Lees meer
Volg het pad van Alfred Wainwright

Volg het pad van Alfred Wainwright

  • Posted by:

De Coast to Coast Walk (C2C) is een veel belopen langeafstandspad door Noord-Engeland. Terwijl de meeste paden door een groep mensen gemaakt zijn, is de Coast to Coast Walk het werk van één man: Alfred Wainwright (AW). Deze bekende schrijver van wandelgidsen had begin jaren zeventig de Pennine Way gelopen en die route was hem niet goed bevallen. Hij wilde daarom zelf een interessanter en gevarieerder route maken over veel vriendelijker terrein. Zo'n traject vond hij tussen St Bees (aan de Ierse Zee) en Robin Hood's Bay (aan de Noordzee).

Tijdens deze wandeling passeer je maar liefst drie Nationale parken: 
• Lake district = ruige bergen, romantische dalen en.grote meren. 
• Yorkshire Dales = lieflijke dalen met een netwerk van stenen muurtjes. 
• North York Moors = uitgestrekt "heather moorland" een met heide begroeide veengrond.

Tegenwoordig is deze wandeltrektocht route zéér populair ( "UK's most popular long distance trail"). Het is een echte klassieker geworden. De C2C wordt zelfs méér gelopen dan veel National Trails en is daarmee uniek in zijn soort. 

Lees meer