Zelf gemaakt krentenbrood

Ingrediënten 

  • 250 gram krenten
  • 250 gr rozijnen
  • 500 gram tarwebloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 zakjes (van 7gr) droge gist
      • 20 gram boter
      • 125 ml water (lauwwarm)
      • 125 ml melk (op kamertemperatuur)
      • 1 theelepel zout
      • 1 ei

Het deeg heb ik in de broodbakmachine gemaakt, zodat ik niet zelf hoefde te kneden. Melk, water, ei en boter onderin de broodbakmachine, meel gemengd met krenten, rozijnen, suiker, zout en kaneel erbovenop, kuiltje erin en de gist als laatste daarin.

De machine heb ik op stand 6 (zoet brood) gezet en na 3,5 uur was het heerlijke brood klaar. Warm krentenbrood met roomboter, het was heerlijk!

Wel opvallend hoe snel zelf gemaakt brood droog wordt als je het vergelijkt met "fabrieksbrood". 

Facebook Twitter Google+
Laatst aangepast opmaandag, 29 juni 2015 08:44
(0 stemmen)