Toetje van de maand - november 2004

Zomerfruit

Met ingang van vandaag beginnen we met een nieuwe rubriek : "toetje van de maand". Dit wordt een maandelijks terugkerende rubriek waarin een gerecht wordt besproken. Voor november wordt dat gebakken fruit.

 

 

Voor 4 personen heb je de volgende ingredienten nodig:

Voor het deeg

  • 110 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 90 gram zachte boter (bij voorkeur roomboter)
  • 110 gram suiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker (is 1 zakje)
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel zout

Voor de vulling

  • 3 moesappels (bijvoorbeeld goudreinetten)
  • 350 gram bosvruchten of diepvriesfruit
  • 1/2 eetlepel custardpoeder
  • sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels suiker

Bereidingstijd 30 minuten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

De appels schillen en in kleine stukjes snijden. De bosvruchten zonodig wassen en vermengen met deappels, de custardpoeder, het citroensap en 3 eetlepels suiker.

Deeg

De zachte boter schuimig opkloppen met de suiker, het zout en de vanillesuiker. Als het bijna wit is, het ei toevoegen en daarna de bloem en het bakpoeder. Dit deeg met behulp van 2 lepels over het fruitmengsel verdelen (probeer niet om het mooi uit te smeren want dat lukt toch niet).

Plaats de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven. Na 15 minuten is het deeg zacht geworden en kan met behulp van een spatel uitgesmeerd worden over het fruit.

Plaats de schaal terug in de oven om in ongeveer 35 minuten af te bakken. 

Als het klaar is in 4 stukken verdelen, op eht bord leggen en draperen met slagroom.

Facebook Twitter Google+
Laatst aangepast opdinsdag, 09 juli 2013 09:35
(0 stemmen)