Crème brûlée

Toetje...Benodigdheden:

3 dl. melk
2 eieren
2 eierdooiers
vanillestokje
90 gr. suiker
snufje zout
poedersuiker
gasbrander

Werkwijze

Doe het vanillestokje in de melk en breng deze aan de kook. Laat dit ongeveer 20 minuten 'trekken'.
Roer de eieren, dooiers en het zout door elkaar. Haal het vanillestokje uit de melk en voeg de melk al roerend aan de eieren toe. Schenk dit mengsel door een fijne zeef in de vorm(en) (dit kan een soufflévorm zijn, maar in principe is elke vuurvaste vorm geschikt). Zet de vorm(en) in een grotere vuurvaste schaal, pan of braadslede en schenk er kokend water naast, tot iets onder de rand van de vorm(en). Dek het geheel af (met deksel of aluminiumfolie), en zet het 45 minuten in een oven van 150 °C. De pudding is gaar als een erin gestoken breinaald er schoon weer uitkomt.
Laat de pudding afkoelen en strooi er ruim poedersuiker (of basterdsuiker) overheen. Steek de gasbrander aan en brand de suiker, totdat deze bruin ziet en een hard korstje vormt. Vervolgens moet je dit snel opdienen, want wanneer je het te lang laat staan, kan het suikerkorstje vochtig worden, waardoor het zacht wordt.

Eet smakelijk!

 

Facebook Twitter Google+
Laatst aangepast opdinsdag, 09 juli 2013 09:35
(0 stemmen)